Om musteriet

Mettes musteri är ett litet familjedrivet musteri på Böle i Umeå.

Förutom att äppelmusten smakar fantastiskt gott är den nyttig, närproducerad och helt fri från tillsatser.

När vår familj efter flera år i Stockholm flyttade tillbaka till Umeå bodde vi i Mettes pappas hus under några månader. I trädgården stoltserar åtta stycken fantastiska äppelträd som dignar av frukt mest varje år. Det här året var inget undantag och vi gjorde mängder av äppelkakor och äppelmos och köpte en råsaftcentrifug för att kunna ta till vara på så mycket som möjligt. Men ändå fick vi varje dag gå med flera skottkärrslass fallfrukt till slänten och slänga. Fina skinande äpplen. Vi började kolla efter något ställe där man kunde musta sina äpplen i Umeå och till vår förvåning fanns det inte ett enda ställe som tog emot äpplen mot att man fick köpa den i mustform. Då bestämde vi oss, nu skulle vår familj öppna ett musteri!

Varje år ruttnar hundratals ton fallfrukt bort i Sverige. Samtidigt köper vi stora mängder läsk och juicer som fraktats lång väg och dessutom tillverkats av koncentrat med en massa tillsatser i. Nu har du som har äppelträd hemma i trädgården en chans att ändra på detta. Ta med dina äpplen till oss och gör must av dem!

Vi hoppas att ni tycker att ett musteri i Umeå är en lika god idé som vi tycker och det vore jätteroligt om ni besöker oss. Gå gärna in på vår Facebook-sida, där kommer vi löpande lägga upp information om det händer något spännande.

Varmt välkomna till musteriet!

Hälsar familjen Frisk

mms_20150820_222131[1]

6 reaktioner på ”Om musteriet

    • Hej Lotta! Kan jag återkomma angående det? Vi håller på att kolla på det. Om du ger mig din mailadress så återkommer jag så fort jag har jag svar. Vad kul att du vill köpa must! Den är verkligen fantastiskt god! 🙂
      Hälsningar Mette

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s